ARRIBA EL PICA TAST, L’APERITIU AMB AUTÈNTIC ADN PENEDESENC

El PICA TAST és un nou concepte d’aperitiu genuí del Penedès i amb nom propi

El Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès i Mallart Artesans Xarcuters posen en marxa aquesta iniciativa per a fer arribar el gall als cellers

Permet als visitants la construcció de l’experiència Penedès a través dels sentits

Aquest dimarts ha tingut lloc la presentació del PICA TAST, el nou aperitiu que marida dos productes genuïnament penedesencs: els vins i els escumosos i el Gall del Penedès IGP. Es tracta, doncs, d’una aperitiu 100% de territori que pretén ser la nova manera d’assaborir i experimentar el Penedès i les seves tradicions. La campanya l’ha promoguda el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès i Mallart Artesans Xarcuters amb la finalitat de fer arribar el Gall del Penedès als cellers.

L’acte ha comptat amb la presència de diferents celleristes que s’han sumat a la campanya i s’han presentat les principals característiques i els reptes que persegueix aquesta iniciativa. I tot en un ambient distès, envoltats de vins, escumosos i productes de gall a l’espai coworking de l’estudi de disseny Aquells nois tan simpàtics, creadors de la imatge gràfica.

Enric Ferré, president del Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès juntament amb Cristina Barbacil, directora de comunicació de Mallart Artesans Xarcuters han conduït l’acte i han explicat la finalitat de la campanya. Ferré ha destacat la importància de la campanya per emmarcar-se com un pas més en la “construcció d’un tret diferencial del Penedès a nivell gastronòmic a través del gall del Penedès, un producte autòcton del territori”. El president ha posat també èmfasi en la necessitat de donar continuïtat i noves formes de consum a aquest aviram i que això s’ha aconseguit gràcies al treball conjunt fet amb la Fundació Mas Albornà, impulsora de Mallart Artesans Xarcuters. Per la seva banda, la directora de comunicació de Mallart ha fet una crida a la construcció conjunta de l’experiència Penedès de la mà dels celleristes, com a agents necessaris i creadors de sinergies.

En aquesta primera edició, la campanya s’adreça als celleristes amb la finalitat d’implicar-los i construir plegats una nova experiència gastronòmica de territori. La idea és generar el “moviment PICA TAST” i sumar adhesions dels diferents elaboradors de vins i escumosos. En definitiva, es pretén “picar-los” perquè proposin un PICA TAST personalitzat als seus wine bars i cellers i aconseguir que els seus aperitius i tastos siguin autènticament 100% Penedès. Així, entre l’u de juny i el 31 de juliol els celleristes adherits a la campanya oferiran als seus visitants l’experiència PICA TAST: cada celler maridarà els productes del gall amb els vins i escumosos que ells considerin més adients.

Gràcies a l’aliança entre la IGP i Mallart Artesans Xarcuters s’han elaborat en exclusiva nous productes amb Gall del Penedès, els quals són ideals per a prendre com a aperitiu. D’una banda, el Paté rústic de Gall del Penedès. Un paté inèdit, 100% natural, cuinat a la catalana amb panses, orellanes i pinyons que recorda els rostits de festa major.

Es presenta, a més, un nou format més petit ideal per als aperitius. Però també s’ha treballat en les aletes de gall en escabetx, les quals són una aposta per la qualitat i la proximitat.

La campanya ofereix una imatge gràfica fresca i un to desenfadat que juga amb el verb “picar” per tal de captar l’atenció i animar al repte. Compta amb diferents elements promocionals com una bossa de roba o un display amb un codi QR amb informació i la relació dels cellers adherits. També contempla accions a les xarxes a través de vídeos i promocions. Crear una experiència conjunta de Penedès és el full de ruta que persegueix la proposta. Fer territori és també fer PICA TAST i cal crear complicitats i aliances amb els agents de proximitat per a fer-ho conjuntament. Oferir en els cellers el PICA TAST permetrà als visitants i turistes la construcció de l’experiència Penedès a través dels sentits, perquè també el beuran i el tastaran i beneficiarà la consolidació de la identitat Penedès com a fet diferencial.

Troba aquí els cellers sumats al PICA TAST: https://embotitsmallart.com/docs/PICA_TAST.pdf

L’ALIANÇA ENTRE LA IGP GALL DEL PENEDÈS I MALLART ARTESANS XARCUTERS

Recordem que la marca d’embotits de la Fundació Mas Albornà, Mallart Artesans Xarcuters, i el Consell Regulador de la IGP Gall del Penedès han signat un acord de col·laboració a través del qual elaboren en exclusiva nous productes fets amb gall del Penedès (Indicació Geogràfica Protegida), els quals han comptat amb l’assessorament gastronòmic de la Fundació Alícia.

Es tracta d’una iniciativa singular, única, inèdita i de territori. Destaca la singularitat de la iniciativa i el valor de la tasca feta entre les dues entitats, les quals han treballat plegades per a un objectiu comú: la recuperació de la raça Gall del Penedès i la seva singularitat i la creació de llocs de treball per part de Mas Albornà per a col·lectius vulnerables. A més, es garanteix en tot moment la qualitat i la naturalitat de les elaboracions que es fan a Mallart Artesans Xarcuters.

La carn de gall del Penedès IGP es caracteritza per la seva qualitat gustativa, el color rogenc i una textura sucosa. Els Galls del Penedès es crien en llibertat a la zona geogràfica protegida per la IGP amb una alimentació que inclou el granet de raïm en la dieta i galliners amb parcs exteriors tot l’any. És un producte exclusiu d’engreix tardà, amb només 5 criadors que vetllen per la seva preservació.

MALLART ARTESANS XARCUTERS: CENT ANYS D’HISTÒRIA. UN PROJECTE SOCIAL.

Al llarg de més de 100 anys, cinc generacions d’una família s’ha dedicat en cos i ànima a elaborar de forma artesanal embotits i altres productes de xarcuteria des del seu obrador de La Llacuna. Mallart reneix i pren un nou impuls de la mà de la Fundació Mas Albornà convertint-se així també en una iniciativa social que aporta valor i compromís als productes que elabora.

La Fundació Mas Albornà (www.masalborna.org) treballa des de 1969 per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió oferint-los serveis i atenció integral a l’Alt Penedès. Mallart és avui una iniciativa social de la Fundació Mas Albornà. Gràcies a l’elaboració dels embotits podem continuar fent créixer el nostre projecte, creant noves oportunitats de feina i millorant la vida de les persones.