Un projecte singular amb el suport de l’economia social

El projecte d’embotits socials de la Fundació Mas Albornà, Mallart Artesans Xarcuters, ha estat mereixedor del suport del programa de Projectes singulars de promoció de l’economia social i solidària, creació de cooperatives i projectes d’intercooperació – Eix E concedits pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya amb la finalitat de fomentar el consum responsable.

Amb aquest projecte s’ha estat treballant el darrer any en accions per a reforça el consum responsable ja que s’aconsegueix incrementar la visibilitat dels productes de base social Mallart i es defineixen actuacions específiques per un millor posicionament en consum responsable a nivell general  i valors de l’Economia Social. I és que els valors de l’economia social i del consum responsable estan alienats amb els 4 elements que formen part del valor afegit de Mallart:

– Tradició: a Mallart es realitza una elaboració molt tradicional que parteix de tècniques i processos centenaris.

– Compromís: gràcies a l’elaboració dels embotits es pot continuar fent créixer el projecte social de la Fundació Mas Albornà, creant noves oportunitats  de feina i millorant la vida de les persones.

– Artesania i qualitat: es realitzen processos artesanals amb ingredients naturals i selectes de la raça de porc Ral d’Avinyó i de gall del Penedès (Indicació Geogràfica Protegida).

– Territori: tant l’obrador com l’assecador de Mallart Artesans Xarcuters s’ubiquen al municipi de La Llacuna, garantint la proximitat i promovent la relació amb el territori.